martes, 4 de octubre de 2016

SABEDES QUE...

OS ELEFANTES SON UNS ANIMAIS MOI CURIOSOS?

Resultado de imagen de elefantes africanos bebes



Os elefantes, estes xigantes e enigmáticos animais, están cheos de estrañas curiosidades e datos asombrosos, a continuación presentámosche algunhas delas:

Viven en mandas.


Resultado de imagen de CURIOSIDADES DE LOS ELEFANTES PARA NIÑOS

Os elefantes dormen de pé, fóra dos bebés que polo xeral se botan para durmir.


Resultado de imagen de elefantes africanos durmiendo

 Adoitan bañarse en lodo para refrescarse e eliminar os parasitos.


Resultado de imagen de elefantes africanos bañandose en lodo

 Outra maneira que teñen para refrescarse é abanicarse coas súas orellas.


Resultado de imagen de elefantes africanos abanicándose con las orejas

 Un macho adulto africano pode chegar a alcanzar un peso de 6 a 7 toneladas.

Resultado de imagen de elefantes africanos abanicándose con las orejas


- Colleitan a súa comida coas trompas.

-  Na manda de elefantes só viven as femias coas súas crías.

- Os machos abandonan a manda aos 12 anos.

- Utilizan os seus cabeiros para loitar.

Resultado de imagen de elefantes africanos abanicándose con las orejas

-  Aliméntanse de herbas e cortiza dalgunhas árbores.

- Durante a tempada de choiva aproveitan a comida que crece no chan.

-  Absorben a auga coas súas trompas e logo arróxana dentro da súa boca.

- Poden chegar a alcanzar 40 km/h en distancias curtas.

-  É o máis grande de todos os animais terrestres.

-  Pode chegar a vivir ata 70 anos.

- .Os elefantes pasan 16 horas ao día comendo.

- O elefante ten o cerebro máis grande do reino animal.

- Poden consumir máis de 220 quilos de comida ao día.

- Os elefantes africanos teñen as orellas máis grandes que as súas contrapartes asiáticos.

-  Así como as vacas mugen, os cans ladran, os elefantes barritan.



Aquí tedes un fermoso video con imáxens de elefantes  en HD.



No hay comentarios:

Publicar un comentario